السلام علیک یا اباصالح المهدی...
مدعی گوید که با یک گل نمی آید بهار ! من گلی دارم که دنیا را گلستان می کند…
مدعی گوید که با یک گل نمی آید بهار ! من گلی دارم که دنیا را گلستان می کند…
قدم ،قدم ،با پای دل به حریم مقدست می آیم ،اگرچه حرمت نان و نمک خوان رافتت را نگه نداشته ام و در پس هر قول ،عهدی شکسته ام.اما دلخوشم که ضامن آهوانی گشته که زمزمه شان عاشقی بود،گرچه با تمام گناهانم کبوترانه شدن برایم قدری زود است ،اما کاش خاک پای زائرانت بودم،جواب سلامم را می دهی اگرچه لایق شنیدنش نیستم ،باز قلبم را منقلب کردهای و اذن دخول به حرمت را دادهای جانم به قربانت!
قدم قدم می آیم و نزدیک تر می شوم ،چشانم را دخیل نگاه مهربانت میکنم و با دستانم اشک پنجره فولاد را پاک می کنم .
زائرانت چقدر بارانی اند!!!
آری توسل چشمانم و باران قلبم مرا وا می دارد تا از شما آفتاب محبتتان راطلب کنم.
با کوله بار اجابت رهسپار دیار خویش می شوم و همچنان در عشق شما می سوزم .
چهارم شعبان میلاد این فروغ جاوید عترت است
روز شکفتن گل معطر ابا الفضل ،برشاخسار «اهل البیت
روز سردار شهید ،آموزگار عشق و وفاست؛آب از روی او شرمنده
کدامین سمت خورشیدی که بی پروا درخشیدی
سفالین خانه ی بخت مرا امید بخشیدی
تو از سمت کدامین عشق می تابی،که بی تابی
صدایت ،صدای گنجشگهای خاکی خوشبخت بارانی است
مرا از دور های دور خندیدی
دلم این سیب کال بی نهایت سرخ را چیدی
سلامم کن ،دلم تنگ صدای توست
سید جواد حسینی کارشناس مباحث اخلاق گفت:بالاترین نعمت ،نعمت ولایت اهل بیت (ع) است ،آیت الله فاضل لنگرانی می فرمود که،من خدا را شکر می کنم که در این شغل تحصیل علوم و معارف دینی قرار گرفتم ،مردم را می نگرم ،آنها در چه شغلی هستند ،از صبح تا شب فقط هم وغم دنیا یی و تا مین خرج و مخارج خود را دارند ،ما از صبح تا شب در این فکر هستیم که اسلام و دین چه می گویند،در این زمینه ماورائ طبیعت و دنیا سخن می گو یند ،پس شغل طلبگی بهترین شغلهاست ،این را هم می دانیم که مشکلات زیادی را طلبه باید طی نماید ،از لذایذ دنیوی باید بزند ،طعنه ها و زخم زبان های زیادی را باید بشنوند ،امَا مطالبی را باید در حوزه و لباس اسلام کشف نمایند که پیمودن این راه برای هر کس آسان نیست ایشان افزود : در احوالات محقق آخوند خراسا نی (صاحب کفایه )که قریب 200 سال است که دروس خارج به ریتم و سبک مباحث کتاب ایشان تدریس می شود و تمام مراجع و بزرگان افتخار می نمایند که کتاب ایشان را خواندند ،می خوانیم که ایشان در دوران تحصیل علم در فقر شدیدی به سر می بردند بطوریکه خودشان می گویند 40 سال مزه گوشت را نچشید ،30سال خورشت اوگر می نان بود ،ته کفش ایشان پاره بود مجبور بود روزی چند بار برای کسب طهارت پای خود را آب بکشد ،تا اینکه طلبه ای کفش دست دوم خود را به او دادند ،وقتی ایشان کفش دوم را گرفتند گویی دنیایی را به او داده بودند.آیا این زحمات و کتاب او بدون هیچ زحمتی بوجود آمده نه یک پشتوانه زهد وتقویی مبارزه با نفس داشته است آیا فقط همای سعادت به یکباره روی شانه آنان نشست ،خیر ،اگر طلاب اینگونه فکر نمایند راه را اشتباه آمده اند صاحب کنایه می گوید ،بخاطر دارم که فقط طلبه های فقیر با من دوست می شدند ،90% از علما و بزرگان با سختی و فقر شدید روبرو بودند و باهمین شرایط دروس معارف صداقت در درس خواندن است مدرگ گرایی با زی طلبگی تضاد دارد .
مروزه سر از خاک بیرون کشیده و رشد و نمو کرده و ثمر داده است و نتیجه آن گفتمان به اسلام ناب محمدی تبدیل شده است.
ایشان افزود:در نظام جمهوری اسلامی ایران ،گفتمان به سه جریان اصول گرایی،اصلاح طلبی واعتدالی تبدیل شده است .از میان این سه جریان ،جریان اعتدالی به معنی صراط مستقیم مورد توجه نظام اسلامی است،این سه جریان در حال حاضر نظرات و تحلیلها یی در باره تولید انرژپی هسته ای ارائه میدهند،نکته قابل توجه اینست که در سطح بین الملل استراتژیک ها قابل تغییر نیستند اما تاکتیکها همیشه قابل تغییر ند ،تاکتیکها یعنی از بین بردن شرایط موجودی که به ضرر نظام است و آن شرایط را به نفع نظام تغییر دادن ،مانند کسب امتیاز تولید انرژی هسته ای که تا چندی قبل حتی به اندازه 5درصد نیز حق کسب امتیاز تولید انرژی هسته ای را برای ایران قائل نبودند اما طی مذاکراتی که انجام شد و تغییر تاکتیک ها ایران توانست این امتیاز را کسب نماید.
نزول بلا گاهی در اثر وضعی گناهان انسان است.
گاهی برای رشد و تعالی انسان است.
گاهی صیقل دهنده جوهره وجود آدمی است.
گاهی بخاطر اینست که قدر لذت و خوشی های خود را بدانیم.
گاهی هم برای غفلت زدایی است.
خانم حیکمه شامخی طلبه سال دوم مدرسه علمیه الزهرا(س) بابل طی برگزاری مسابقات قرآنی
در سه مرحله مدرسه ای و منطقه ای و کشوری ممتاز رشته ترجمه و مفاهیم قرآن کریم معرفی شدند.
ضمن مراتب تقدیر از ایشان ،موفقیت روز افزون ایشان را از خداوند منان خواستاریم.
*از کودکی خود را ادب کن تا در بزرگی از آن بهره مند شوی
*از کسالت و تنبلی بپرهیز،بخشی از عمرت را برای آموزش قرار بده و با افراد لجوج گفتگو مکن.
*با فقها مجادله مکن
*با فاسق رفیق مشو
*با افراد متهم همنشین مشو.
*تنها از خدا بترس و به او امید داشته باش
* بر دنیا تکیه نکن و آن را به منزله پلی در نظر بگیر
*به داشته های مردم چشم مدوز و با همه با حسن خلق برخورد کن.
*با همسفران زیاد مشورت کن و توشه خود رابین انان تقسیم کن
*نمازت را اول وقت بخوان
*اگر با تو مشورت کردند با دلسوزی جواب بده
*به سخنان بزرگتر از خود گوش فرا بده
*اگر در نماز بودی قلبت را حفظ کن
*اگر در حال غذا خوردن بودی حلقت را حفظ کن
*اگر در میان مردم بودی ،زبانت را حفظ کن
*هرگز و هرگز خدا و مرگ را فراموش نکن
*احسانی که به مردم می کنی یا بدی که دیگران در حق تو می کنند فراموش کن
گفت:به خاطر امانت داری ،صداقت و سکوت درباره آنچه به من مربوط نبود.
لقمان نسبت به رهبر آسمانی زمانش معرفت داشت، او میان حکیم شدن یا حاکم شدن مخیر شدو حکمت را انتخاب کرد.
او بدترین عضوو بهترین عضو بدن را زبان می دانست و می فرمود:اگر زبان در راه حق حرکت کند و سخن بگوید،بهترین عضو بدن است
وگرنه بدترین عضو خواهد بود.او دانشمندان زیاد می نشست ،او به شدت با هوای نفس خود مبارزه میکرد.
امام صاد ق (ع)می فرمایند:لقنان حکمت را به خاطر مال و جمال و فامیل دریافت نکرده بود،بلکه او مردی پرهیزکار ،تیز بین ،با حیا و دلسوز بود.میان افرادی که با هم خصومتی پیدا می کردند آشتی بر قرار می کرد.
آنچه که ما از این شهدا، شهید علیر ضا یوسفی داریم،آن پاکی است آن صفا است،آن صمیمیت است. مخصوصاً شهید علیرضا یوسفی از مداحان اهل بیت بود . مناجات های او واقعاً عجیب بود من یادم نمیره در جبهه خدمت این عزیزان رسیدم،آنجا شبها و دل شبها یی داشتند ،مناجاتهایی که جداًدلها را آتش می زد.با اینکه طلبه فاضل بود می توانست به عنوان مثلاً تبلیغی به جبهه برود ،اما بعنوان یک طلبه رزمی رفت،جمع کردم اینها را که شما طلبه هستید ،آینده کشور نیاز به طلبه دارد ،بالاخره از آن در زدم که ببینم آیا از جبهه رفتن منصرف می شوند ،آنها پاسخ دادند،دوباره من پاسخ می دادم ،تا اینکه یک جمله عجیبی ایشان گفت،من با ابراهیم خردمندی داشتیم صحبت می کردیم،آقای رستار،اگر کسی را خود امام حسین (ع) دعوت نامه فرستاده باشد،چی میگی تو،گفتم غلط می کنم مخالفت کنم، اینا کی بودند من نمی دانم.
در عملیا ت کربلای پنچ در شلمچه هنگامی که وارد خط مقدم شدیم،جنازه شهید عزیزی را دیدیم که قد و قامت رشیدی داشت یا به قول بچه ها هیکل علمداری داشت،با لباس بسیجی و پوتین اما بدون سر!رفتم جلو و در کنار ش زانو زدم تا بوسه ای از سینه اش بگیرم و او را زیارت کنم، شاید بتوانم شناسایی اش کنم.دکمه های لباسش را باز کردم ،دیدم روی پیراهن زیرش با ماژیک نوشته شده:«برادر عزیزم!خسته نباشی ،خدا قوت دلاور ،اگر برای خداست ،بگذار گمنام باشم،»این مطلب ،تنم را لرزاند .وقتی جیب هایش را گشتم تا عکس ،شماره تلفن و یا دفترچه تلفن ی را پیدا کنم ،چیزی حاصلم نشد جز عکس امام خمینی( ره) که پشت آن نوشته شده بود .
نام:جندالله
نام خانوادگی :حزب الله
فرزند :روح الله
متولد :ایام الله
محل شهادت :جاده کربلا !
در کتاب مفاتیح الجنان به سند معتبر روایت شده که شخصی گقت: حضرت امام رضا (ع) برای من از خراسان بسته متاعی فرستاد چون بسته را باز کردم دیدم در میان آن خاکی بود،از آن مردی که بسته را آورده بود پرسیدم که این خاک چیست ؟گفت: خاک دور قبر امام حسین (ع) است ، تا به حال نشده که حضرت چیزی برای کسی بفرستد و در میان آن جامه و لباسها یک مقدار تربت کربلای حسین (ع)نگذارد و می فرماید این تربت کربلا امان است از بلاها باذن و مشیت خداوند متعال .
جعبه ی شیرینی رو گرفتم جلوش یکی برداشت و گفت: می تونم یکی دیگ بردارم؟گفتم : البته سید جان،این چه حرفیه؟برداشت ،ولی هیچ کدوم رو نخورد کار همیشگی اش بود هر جا شیرینی و شکلات و ….تعارف می کردند ،برمی داشت اما نمی خورد میگفت :«می برم با خانوم و بچه هام می خورم ،شما هم این کار رو انجام بدید اینکه آدم شیرینی های زندگیش رو با زن و بچه اش تقسیم کنه ، خیلی تو زندگیش تاثیره میذاره……»
قلب مؤمن و کافر هر یک جایگاه امری است،
قلب مؤمن
1.حیات
2.شفا
3.طهارت
4.سعه صدر
5.هدایت
6.ایمان
7.سکینه
8.الفت
9.الفت
10.اطمینان قلبی
قلب کافر
1.مرض
2. قساوت
3.عدم پذیرش
4.عدم پذیرش
5.احاطه ظلمت
6.حجاب
7.قفل شدن
8.سختی
9.برگشت و نفهمی
از امام حسن عسکری (ع) روایت شده که علامت مؤمن پنچ چیز است؟پنجاه و یک رکعت نماز فریضه و نافله در شبانه روز، زیارت اربعین ،انگشتر به دست راست کردن ، پیشانی بر خاک نهادن در سجده و بسم الله را بلند گقتن، لذا یکی از مهمترین وظایف شیعیان مومن اهتمام به زیارت اربعین برشمرده اند.
چرا اربعین گرفتن برا ی امام حسین (ع) مهم است ؟چون امام حسین (ع)اسلام را زنده نگه داشته به لحاظ مصایب زیادی که به ایشان وارده شده
و به لحاظ رشادت ها یی که برای حفظ اسلام از ایشان ارائه شده است.
1.دوست بد(فرقان ،29)
2.هوا و هوس(ص،26)
3.دانشمندان منحرف(بقره،79)
4.رهبران گمراه (طه،79)
5.شیطان
6.اکثریت گمراه
7.والدین گمراه
در برخورد با این موارد بسیار محتاط باشید.
شهید حاج احمد کاظمی
از بیت المال خرج نکنیم
خیلی کم پیش می آمد بچه هایش را همراه خود بیاورد. آنروز ظاهرا خانواده حاجی جایی رفته بودند و او مجبور شده بود محمد مهدی را با خود بیاورد. از صبح که آمد خودش رفت جلسه و محمد مهدی را پیش ما گذاشت.
جلسه که تمام شد مقداری موز اضافه آمده بود . یکی را به محمد مهدی دادم تا لااقل از او نیز پذیرایی کرده باشم . نمی دانم چه کاری داشت که مرا احضار کرده بود . محمد مهدی هم پشت سر من وارد دفتر شده بود . وقتی بچه اش را دید چهره اش بر افروخته شد ،طوری که تا حالا او را اینقدر عصبانی ندیده بودم . با صدای بلند گفت :کی به شما گفت به او موز بدهید . گفتم :این بچه صبح تا حال چیزی نخورده بود یه موز که بیشتر به او ندادم تازه از سهم خودم هم بوده . نگذاشت صحبتم تمام بشه دستش را در جیبش کرد و هزار تومانم به من داد و گفت :همین حالا می روی و جای آن موز را می خری و می گذاری . البته بجای یک موز یک کیلو.
عالم همه غرق زیب و زیور آمد از جلوه نور حق منور آمد |
|
|
|
آمد به جهان باب حوایج كاظم محبوب خدا موسى جعفر آمد |
موسوی روشن مفسر سیاسی سپاه بابل بیان کرد :هر کشوری برای خود اهدافی را تعیین می نماید این اهداف گاهی استراتژیک هستند وگاهی غیر استراتژیک هستند وقابل جابجایی هستند . کلا"هر کشوری برای رسیدن به اهداف ملی خود نیاز مند امنیت ملی هستند . هدایت جامعه ،تکامل ،اشتغال ،ارتقاء سطح علمی ،گسترش روابط در سطح جهانی وامنیت ملی از جمله اهداف ملی محسوب می شوند که مهمترین این اهداف همان امنیت ملی است .هر گاه امنیت ملی حاصل شود بقیه اهداف نیز حاصل خواهند شد در غیر این صورت به اهداف دیگر هم دست نخواهند یافت. گاهی قبول قطعنامه امنیت ملی را حاصل می نمایند وگاهی قبول جنگ ، تصمیم گیری در این زمینه که کشوری قطعنامه را انتخاب نماید یا جنگ را بسیار مهم است وبه امنیت ملی آن کشور بر می گردد.
ایشان افزود: در تامین امنیت ملی سه نظریه وجود دارد که هر کشوری یکی از آن راانتخاب می نماید .اولین نظریه حفظ امنیت با نگرش برون نگری ،یعنی نگاه به سیاست خارج کشور می نمایند وامنیت را حفظ می نمایند.
دومین نظریه حفظ امنیت بانگرش درون نگری بدون نگاه به بیرون وسومین نظریه حفظ امنیت با نگرش درون وبرون نگری یعنی در نظریه سوم کشور خود را در داخل حبس نمی نماید بلکه با اتکا به خود درداخل کشور یک پرش به بیرون نیز دارد ،ایران براساس نظریه سوم امنیت کشورش راحفظ می نماید چون می خواهدبه قله جهانی دست یابد ،اتکا به داخل در ایران اتکا به نیروهای انسانی در نظر گرفته شده که این یک نوع آوری بوده ودر جهان بی سابقه. لذاسیاست جهان در این زمینه نقشه وتجربه ای ندارد تا بتواند به این برنامه ریزی لطمه ای وارد نماید علت دشمنی آمریکا با ایران بر سر اینست که ایران برای تامین امنیت کشور خود نظریه سوم را برگزید ،که همان نظریه ای است که آمریکا برای حفظ امنیت کشور خود برگزید ،واو مخالف هر نوع پیشرفت در ایران است . ایشان گفت آنچه در توافق نامه سفیر هسته ای ایران آمده است آن چیزی نیست که مقام معظم رهبری می خواهند ،رهبری در جواب رئیس جمهور از مذاکره کنندگان فقط تشکر نمودند ولی تبریک نگفتند این نشانگر اینست که این مذاکره صادقانه بوده ولی سازش کارانه نبوده است.
ایام شهادت دردانه امام حسین(علیه السلام) حضرت رقیه (سلام الله علیها) بر شیعیان جان تسلیت باد.
آب را گل نکنید
شاید از دور علمدار حسین
مشک طفلان بر دوش
زخم و خون بر اندام
میرسد تا که از این آب روان
پر کند مشک تهی
ببرد جرعه ی آبی برساند به حرم
تا علی اصغر بی شیر ر باب
نفسش تازه شود
و بخوابد آرام
آب را گل نکنید
که عزیزان حسین
همگی خیره به راه اند که ساقی آید ……
بچه ها از آرزوهای شان حرف می زدند.
یکی گفت:
-آرزوی دارم معلم شوم.
دیگری گفت:
می خواهم پلیس شوم.
یکی دیگر گفت:
خلبان .دلم می خواهد خلبان باشم و توی آسمونا اوج بگیرم.
او که تا آن الظه ساکت بود و به حرف های خواهر زادها و
برادر ه هایش گوش می داد،دستی به بازوی باند پیچی شده اش کشیدو گفت:
-آروزیم شهادت است .
شهادت امام سجاد(علیه السلام) زینت عبادت کنندگان، بر همه ی شیعیان جهان تسلیت باد.
لیلا رنجبر، مبلغ مدرسه الزهرا(س) بابل گفت: شرکت در مجالس و عزاداریهای امام حسین (ع) را قدر بدانید، چرا که امام صادق (ع) فرمودند،کسانی که جدمان امام حسین (ع) را دوست می دارند ما آنها را دوست می داریم و حتی بوی شان را دوست می داریم ، شرکت در این مجالس انسان را خوشبو و معطر می نماید ، در قرآن آمده افراد در تورات و انجیل تحریف ایجاد نمودند تا به مطامع و آمال و اهداف دنیوی خود دست بیابند، در مورد واقعه عاشورا نیز به همین علل تحریف صورت کرفته است. یک ساعت تفکر از یک شب عبادت بالاتر است،این بیان ارزشمند از امام معصوم نشانگر اینست که یکی از عوامل تحریف ،عدم تفکر در مورد موضوع و اهداف آن است.
و ی افزود: امروزه مسئولین مساجد و تکایا برای مبلغان شرط و شروطی از قبیل صحبت نکردن مورد بی حجابی و خمس و زکات و امر به معروف و نهی از منکر و….. می گذارند تا به قول خودشان مساجد از حضور جوانان خالی نشود. یعنی خطیب در منابر از موضوعاتی سخن بگوید که به مزاج جوانان خوشایند باشد، متاسفانه این خود تحریف در افکار امام حسین (ع) می باشد، آیا هدف امام (ع) از قیام غیراز امربه معروف و نهی از منکر در مورد موضوعات نامبرده شده بود.
وی خاطر نشان کرد: یکی دیگر از تحریفاتی که در مورد واقعه عاشورا صورت گرفت نسبت به شخصیت های عاشوراست، در مداحی ها و منابر بعضا شنیده می شود از دلاورانی چون حضرت علی اکبر (ع) به عنوان الگویی که آرزوی ازدواج و دامادی داشت نام برده می شود در صورتیکه امام حسین (ع) در هنگامه شهادت علی اکبر (ع) صحبت از داماد شدن و نشدن ایشان نکرد بلکه زیباترین سخنی که گفت این بود که فرزندم، مسلک ما مردن است، حال که قرار است بمیریم چه بهتر که شهیدا ز دنیا برویم.
رنجبر تصریح کرد : یکی دیگر از تحریفاتی که در مورد واقعه عاشورا و کربلا مطرح است نوع عزادریها در ایام محرم است،در سیره معصومین می خوانیم که آنان در عزاداری ها زنجیر زنی و قمه زنی و… نداشتند بلکه آنان فقط آرام به سینه می زدند و اشک می ریختند.
….و اما عامل “امر به معروف و نهی از منکر” که خود امام هم زیاد به آن استناد کرده و در آن موارد نامی از امتناع بیعت یا پذیرش دعوت نبرده است،ارزش زیادی دارد ،زیرا به موجب این عامل به هر حال امام خود را با حکومت وقت درگیر کرده است و این درگیری از نوع هجوم بوده و از طرف خود او شروع شده است نه از ناحیه ی مردم و نه از ناحیه ی حکومت.
به موجب این عامل،امام،مهاجم و معترض است نه مدافع؛ کارش عمل ابتدایی است نه صرفا عکس العمل منفی در مقابل تقاضای بیعت و یا عکس العمل مثبت در مقابل تقاضای همکاری برای تشکیل حکومت.
به موجب این عامل خواه حکومت بیعت بخواهد و یا نخواهد، او معترض و طرفدار تغییر وضع موجود است.خواه مردم کوفه اورا بپذیرند و یاری کنند و یا نپذیرند و یاری نکنند،باز هم او معترض و طرفدار تغییر است. و از این نظر است که فوق العاده ارزنده است و درس است و آموزنده است.
در نتیجه هدف” امام حسین(علیه السلام)” از قیام عاشورایی احیای امر به معروف و نهی از منکر و اعتراض به وضع موجود بود که با اصول اساسی جامعه اسلامی ناهماهنگ بود.
منبع:برگرفته از حماسه حسینی ،شهید مطهری،ج2، ص 121
پیوند: http://womenhc.com/admin.php?tab=expert&blog=148
بیانات مقام معظم رهبری:
بسیج، عبارت است از مجموعهاى که در آن، پاکترین انسانها، فداکارترین و آمادهبهکارترین جوانان کشور، در راه اهداف عالى این ملت و براى به کمال رساندن و به خوشبختى نائل کردنِ این کشور، جمع شدهاند.سال 1376
همه باید بدانند که در دوران دفاع مقدس چه معجزات عظیمی از حضور مؤمنانه و پر تلاش نیروهای بسیجی در صحنههای جنگ اتفاق افتاد؛ این را باید همه بدانند.سال1387
زلفی خطیر کارشناس مباحث تبلیغی گفت:امام معصوم (ع) می فرماید، خدایا خودت را به من بشناس،که اگرتو را نشناسم پیامبرت را نخواهم شناخت،اگر پیامبری را نشناسم،حجت تورانخواهم شناخت واگر حجتت را نشناسم دینت را نخواهم شناخت. معرفت صحیح نسبت به معصومین وسیره آنان،سبب الگوگیری صحیح برای ما در شئونات مختلف زندگی خواهد بود ،شناخت ما از واقعه کربلاوعوامل به وجود آورنده آن موجب میشود که واقعه کربلا برای حسین سیرتان دوباره اتّفاق نیفتد. این معرفت عاشورایی در مردم ایران سبب شد مردم به در خواست امام خمینی که یکی از حسین سیرتان بودپاسخ مثبت بگویندوبا او هم بیعت شوندو ریشه ظلم را درایران برکنند واین همان الگو گیری صحیح ومعرفت عاشورایی است.
ایشان افزود: امام زمان (عج) درباره مصایب جد بزرگوارش می فرماید: هر صبح وشام برای مصیبت شما گریه میکنم واگر اشکم تمام شود، خون گریه می کنم. اما کوفیان به خاطر بی معرفتی،عدم شناخت نسبت به امام زمان خودآن فجایع ومصایب را به وجود آوردند،اگر ما مردم ایران در واقعه عاشورا نبودیم تا از یاران با وفای امام حسین (ع) باشیم و اگر زمانیکه ریسمان بر گردن مولایمان علی (ع) انداختند نبودیم تا از یاران با وفایش باشیم ،الان که ریسمان غیبت شما در دست ماست کمکمان کن که شناخت صحییح نسبت به وظایف مان جهت زمینه سازی و تعجیل در فرجت پیدا نماییم.
زلفی خطیر بیان کرد: سیاستمداران غربی تحقیق کردند تا علت ثبات انقلاب ایران را علی رغم همه مشکلات اجتماعی و تحریم ها و ……… که بر ما تحمیل نمودند پیدا نمایند، نهایتا آنان علت ثبات و پیروزی انقلاب ایران را در پایبندی مردم ایران به اجتهاد و تقلید و عزاداری های محرم، و انتظار مهدویت پیدا نمودند و برای از بین بردن این سه شاخصه از هر تلاشی فرو گذار نکردند، ولی مردم ایران به علت شناخت صحیح از ماهیت و واقعیت عاشورا و علل و عوامل پیدایش آن همیشه پیروز خواهند بود.
حجت الاسلام دکتر ابراهیمیان گفت: زیبایی حقیقتی است که تعریف شدنی نیست اما برخی آن را تعریف نمودند و گفتند زیبایی حقیقتی است قابل درک اما قابل توصیف نیست. اما مسئله مهمتر در مورد انواع زیبایی استِ زیبایی ها یا محسوسند یا نا محسوس. زیبایی های محسوس توسط حواس پنجگانه قابل درکند، این نوع زیبایی برای همگان حتی برای حیوانات قابل درک است اما زیبای نا محسوس توسط حس ششم قابل درکند مثل زیبایی یک کلام فصیح اما این نوع زیبایی را فقط اهلان درک می نمایند نا اهلان و نامحرمان نمیتوانند درک نمایند.
ایشان افزود: عاشورا تجلی همه زیبایی های هستی است برای کسانی که اهلیت درک آن را دارندو برای نا اهلان و نا محرمان قابل درک نخواهد بود، از جمله زیبایی های عاشورا اینست که عاشورا تجلی زیباترین مساوات ومواسات بود، این دو واژه زیبا در عاشورا به زیبا ترین شکل مشاهده می شود، امام حسین (ع) در عاشورا وقتی علی اکبر را زخمی دید صورت او را به صورت خود چسباند تا آرام شود او نه تنها در مورد فرزندش بلکه درباره غلام سیاهش نیز در هنگامه شهادت، این گونه رفتار کرد.
وی در ادامه بیان کرد: عاشورا تجلی زیبا ترین نوع عشق بازی هاست. عشق بازی اصحاب امام حسین(ع)در صحنه عا شورا با شکوهترین عشق بازی هاست همانطور که سعید یکی از یاران امام(ع) وقتی در هنگام اقامه نماز امام(ع) در مقابل ایشان قرار می گیرند و سنگ بزرگی که از سمت دشمن برای امام حسین (ع) نشانه گرفته شده به چشمان سعید اصابت می کند و ایشان را زخمی می کند و به زمین می افکند. زمانی که نمازش به اتمام میرسد به سعید می نگرد سعید به امام (ع) می گوید آیا از من راضی شدی، آیا به عهدم وفا کردم، آیا سرباز خوبی برای شما بودم، امام (ع) گفتند: فردای قیامت تو در بهشت در کنار من خواهی بود.
دکتر ابراهیمیان استاد حوزه و دانشگاه خاطر نشان کرد: عاشورا تجلی زیبا ترین احساس شیعه راجع به حادثه عاشوراست،در حالی که این احساس قابل قیاس با هیج حادثه تاریخی نیست، و با عزاداری هیج ملتی قابل قیاس نیست و باید این عشق بازی ها و احساسات شیعه نسبت به عاشورا درسمت خود سازی و طهارت باطن انسانها به بهترین وجه سوق داده شود، چرا که این عشق و احساسات مقدس است.
وی تصریح کرد: عاشورا تجلی زیباترین نگاه امام(ع) و یارانش به انبوه مصایب ومشکلاتی است که بر سرآنان آمد، از نظر ما انسانها عاشورا یک تراژدی غم انگیز هست، اما از نگاه امام حسین(ع) بعد از آن همه مصایبی که بر سر او و خاندان و یارانش آمد، ما رایت الا جمیلا می باشد.
یکی از اهل علم حاجتی داشته و مدتها به حرم می رفته و توسل می کرد، تا اینکه روزی ،عربی را میبیند که وارد حرم شد و عرض حاجت کردفورآً همانجا حاجتش برآورده شد؛از این رو ،خیلی ناراحت شد و با حالت قهر از آنجا بیرون رفت و تصمیم گرفت از عراق برود؛ خادم شیخ انصاری نزد او آمد و او را به نزد شیخ فرا خواند و او به خدمت شیخ شرفیاب شد ؛و سرانجام بعد از آنکه شیخ،حوایج او (هزینه حج،منزل و عیال )را برآورد ،به او فرمود:«شما نگاه نکنید به این مردم .اینها را اینطور عادت داده اند؛اما شماها اگر خواستید حاجت تان برآورده شود بر خشوع و خضوع خود در نماز بیفزایید.کانَ به این احوج (نیازمند تر )هستید.
وقاردر شدائد،
صبر در هنگام بلا،
شکر هنگام نعمت،
قناعت در آنچه که خدا به او داده،
عدم ظلم به دشن،
خود را بر دوستان تحمیل نکردن،
بدن را به زحمت انداختن بخاطر عبادت،
مردم از زبانش در امان باشند،
آیا تو ای کسیکه مدعی ایمان هستی،این چنینی؟
حجت الاسلام سید محمد باقر رضایی گفت: از جمله مباحثی که در زندگی به سبک اسلامی مورد توجه قرار می گیرد؛ مسئله ارتباط با نا محرم است؛ خداوند در آیه 59 سوره احزاب به پیامبر می فرماید:به همسرانت، دخترانت و زنان متدین بگو در مقابل نامحرم خود را بوسیله جلابیب بپوشاند، امَا منظور از جلابیب چادر به چه اندازه ای است مراد نیست، بلکه آنچه در این آیه مهم است اصل پوشش است، چه بسا زنانی که چادر برسر میگذارند اما َپوشش آنان پوشش واقعی نیست. بلکه نکته مهم در بحث پوشش زنان اینست که اولاً علاقه به پوشش داشته باشند و حجاب آنها کارکرد پوشش و حجاب واقعی را داشته باشد.
ایشان افزود: در طول تاریخ کسانیکه بیشترین دفاع را از بی حجابی زنان نمودند و گنگره ها و کنفراسها تشکیل دادند، مردان بوده اند آنان برای تثبیت مسئله بی حجابی زنان آنهمه تلاش نموده اندو این خود نشانگر سوءاستفاده گری مردان از بی حجابی زنان در فضای جامعه می باشد. در قرآن خداوند تبرَج جاهلیت اولی را منع می نماید و خود نمایی را در غالب یک کار جاهلانه معرفی می نماید.
حجت الاسلام سید جعفر رضایی امام جمعه هادی شهر گفت : همانطور که در جلسات قبل نیز به این مطلب پرداختیم، یکی از ویژگیهای دیگر سربازان امام زمان (عج) دشمن شناسی است و دشمن ترین دشمنان شما نفس شماست ، هر که خود را بیشتر دوست داشته باشد و شیفته خود باشد فهم این قضیه که نفسش دشمن اوست بسیار سخت می باشد، هر که بتواند مدیریت نفس خود را بدست بگیرد نفسش او را به رشد و تعالی می کشاند اما اگر کسی مدیریت نفسش را رها نماید و لا ابالی گری در مدیریت نفس خود داشته باشد ، بگوید هر چه پیش آمد خوش آمد .نفسش دشمن او می گردد و انسان را به حزیز پستی و خواری می کشاند.
ایشان افزود: منظور از اینکه نفس آدمی دشمن اوست اشاره به کدام دشمنی ؟ پاسخ سوال این است که نقطه مقابل نفس انسان ،ر عقل ، فرهنگ و تدیَن و جسم انسان است.حتی نفس به جسم نیز ضرر می رساند .ای انسان زمانیکه به نفس خودت بیشتری اعتماد را داری به همان مقدار از فریب نفست برخوردار باش. منظور از نفس که نقش دشمن را در اینجا بازی می نماید ، همان منیّت است .خداوند عقل به انسان عطا فرموده که برترین باشد اما منیّت چنان او را مغرور می نماید که او حتی خود را برتر از خداوند می بیند . این همان دشمنی است که انسان را به مرتبه ذلت و حیوانیت می کشاند.
وی خاطر نشان کرد: تبَرج (جلوه گری) طبیعت زنانه زن است همانطور که نیش زدن طبیعت دفاعی زنبور است ، تبَرج و نیش به خودی خود بد نیستند بلکه اقتضای طبیعتشان می باشد.حال اگر تبرج خارج از طبیعت زن شود بد می شود.مانند تبَرج جاهلیت اولی که زنان در عصر جاهلیت و یا عصر حاضر از آن برای عرضه کردن خود برای نامحرمان استفاده نمایند .خداوند برای کنترل تبَرج زنانه ، حیا ، راز داری ،کتوم بودن را در طبیعت زنان بصورت بسیار قوی خلقت نهاده است.
حجت الاسلام دکتر محمد باقر حسینی گفت : در بحث گفتگو با نا محرم ،باید تفکرات گفتگو کننده و گفتگو شونده ,نوع کلمات ,نوع بیان ,تن صدا که بین آنها ردَ و بدل میشود از دیدگاه اسلام مورد بررسی قرار گیرد.صحبت کردن با نامحرم گاهی اجتناب نا پذیر است و از طرفی انحرافات بسیاری رابدنبال دارد,نظر اسلام در این مورد اینست که در گفتگو با نا محرم محتوای صحبت باید محتوای پسندیده ای باشد و از هرجمله و کلمه ای که سبب شود فضا فضای انحرافی شود باید از آن اجتناب شود.
استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد:مسئله بعدی در ارتباط با گفتگو با نا محرم پرهیز از شوخی می باشد؛چرا که شوخی با نا محرم حریم ها را کم رنگ و احتمال وقوع گناه را زیاد می کند ؛شوخی نه اساس دارد و نه ضرورتی .ومسئله سوم لحن کلام میباشد ,لحن کلام نباید محرک باشد که سبب وسوسه گرددچرا که خداوند می فرماید :ای زنان پیامبر تقوا پیشه کنید از لحاظ محتوا و از لحاظ رعایت آهنگ کلام و مسئله چهارم ؛اختصار گویی و اکتفا به حدَضرورت در گفتگوبا نامحرم می باشد و مسئله پنجم ,در نظر گرفتن موقعیت حضور ,حریم گرفتن نسبت به جنس مخالف در گفتگو با نا محرم می باشد . رعایت این مسائل به طهارت قلب نزدیک تر است.
ایشان خاطر نشان کرد: در رابطه با برخورد و گفتگو حضرت زهرا(س)با مرد نا بینا ,زمانی که آن حضرت با حجاب در آستانه درب منزل برای ملاقات با آن مردحاضر می شود , پیامبر (ص) با دیدن این صحنه از ایشان سوال میکند چرا حباب میکنی ؛ایشان فرمود درست است که او مرا نمی بیند ولی من که ایشان را می بینم.
امام صادق (ع) در تفسیر آیه نور فرموده اند:مقصود از این آیه که «خداوند نور آسمانها و زمین است و مثل نورش چون چراغدانی است »حضرت فاطمه علیه السلام است .(اصول کافی )
حجت السلام دکتر سید محمد باقر حسینی گفت:قبل از اینکه سبک زندگی را اصلاح نماییم باید اندیشه ها را اصلاح نماییم.در رابطه با بحث سبک زندگی در ارتباط با نگاه باید ابتدا دیدگاههای مختلف را مورد بررسی قرار دهیم،در دیدگاه تفریطیون که یک دیدگاه کوتاه منشانه می باشد قائل به بیشترین آزادی در نگاه کردن می باشند.در دیدگاه افراطیون هر گونه نگاه به نا محرم مطلقا جایز نیست ، اما در دیدگاه اسلام مبین ، همانطور که اسلام دین تعادل و میانه روی است و آیه 43 سوره بقره به این مسئله اشاره می نماید که شما را امت وسط و میانه قرار می دهید ، یعنی شما الگو و نمونه هستید، نه افراطی و نه تفریطی .
وی افزود:نگاه مبنای عاقبت به خیری و یا عاقبت به شری انسان را تعیین می نماید و ریشه همه گناهان از طریق نگاه می باشد.با بیان این مطلب حساسیتی در این رابطه ایجاد می شود که ریشه همه گناهان از طریق نگاه می باشد و به یک معرفت عمیقی خواهیم رسید.
ایشان تصریح کرد: بهترین راه حفظ پاک دامنی کنترل نگاه است و هر که چشم و نگاهش را کنترل نماید ،قلبش آرام می گیرد ،کسانی که آلوده به نگاه حرام می باشند خودشان هم نمی دانند که چه بلایی بر سر خود جامعه می آورند و به گفته روانشناسان هر تصویری معادل هزاران کلمه در ذهن است ، یک نگاه نابجا هزاران تصویر نابجا در ذهن انسان ایجاد می نماید ، این مسئله اهمیت کنترل نگاه را بیشتر تاکید می نماید.
همانطور که در مستدرک صفحه 268 رسول خدا (ص)می فرماید :نگاه تیری مسموم از تیرهای شیطان است و هر که از خوف خدا نگاهش را مراقبت نماید به حلاوت وصف ناپذیری از جانب خداوند خواهد رسید.
استاد حوزه و دانشگاه آقای حسینی خاطر نشان کرد:تربیت نگاه ، یکی از شاخه های سبک زندگی اسلامی است واژه یَغضُّ دوبار در قرآن تکرار شده است ، اما واژه انظروا 35 مرتبه در قرآن تکرار شده است ، راز این مسئله اینست که هر جایی که نگاه سبب رشد و تعالی انسان شود خداوند آن را جایز کرده است و هر جایی که نگاه ذهن را فلج نماید و انسان را به سوی مادیات و شهوات سوق دهد ، خداوند کنترل نگاه را توصیه می نماید، این مطلب بیانگر همان مسئله است که اسلام همواره دین زندگی و تعادل و میانه روی است.
حجت الاسلام سید جعفر رضایی امام جمعه هادی شهر گفت : شما طلاب گرامی سربازان امام زمان (عج)هستید و از جمله ویژگیهای مهم سربازان ایشان دشمن شناسی می باشد. بد تر ین و سخت ترین دشمنان امام زمان (ع) در هنگام ظهور یهودیان و مشرکان می باشند ،قوم یهود قبل از اینکه توسط حضرت موسی تشکیل دولت و حکومت دهندو قدرت کسب نمایندیک عقده حقارتی هزار ساله به علت بردگی دیرینه خود و زیر دست بودن خود داشتند و هنگامیکه توسط حضرت موسی به قدرت و حکومت رسیدند به علت در خواست معجزات فراوان و فوق العاده از سوی خداوند و عملی شدن در خواست های آنان از سوی خداوند دیگر خود را قوم برتر و برگزیده ومحبوب نزد خداوند تلقی نمودندوگمان می نمودند که همواره اقوام دیگر فقط باید به آنها خدمت نمایند و زیردست آنها باشند و برای اینکه به این هدف خود برسند از هر نقشه و ابزاری بخصوص ابزار «زن» برای رخنه در حکومت ها استفاده میکردند و تمام طرحها و برنامه های جریان حق را مدیریت می نمودند و در این جریان هیچ ردّ پایی از خود باقی نمی گذاشتند.
ایشان افزود : قوم ایرانی به علت استعداد سرشارشان قبل از اسلام مورد توجه و حسادت قوم یهود بودند،یهود می خواست مانع برتری قوم ایرانی شود ؟در استعمار نو ،ایران یکی از شیرین ترین و لذیذ ترین لقمه چرب آنها بود و حیات خلوت استعمارگران در دوران حکومت قاجار شد ؟درزمان حکومت پهلوی بمدت 13 سال نخست وزیر وقت ایران فردی یهودی بود تا مراقبت نماید که در ایران استعداد ها شکوفا نشود و قوم ایرانی به رشد و تعالی و برتری نرسد؟
وی خاطر نشان کرد:غفلت از خود ،عدم مدیریت خود ، غفلت از یاد خداوند و غفلت از دشمنان انسان را به کفر و تباهی منتهی می نماید،خوش خیالی نسبت به دشمنان از صفات مومنین نیست؟بلکه مومنین باید هر روزه صف بندی صحنه عاشورا را برای خود مجسم نموده و خود را در صف حق مجسم نمایند و برای دفاع از حق از هیچ تلاشی دریغ نکند؟ امام زمان (عج) ،امام زمان است و متعلق به همه زمانها ست زمانی که در آن هستیم متعلق به اوست ،جمعه فقط بهانه است ، جمعه روز اعلان آمادگی ،توقع و انتظار هست .
مریم هژبری کارشناس تغذیه و بهداشت گفت :شعار اداره بهداشت و درمان سال 1392 «فشار خون بالا را جدی بگیرید »می باشد , با توجه به اهمیت کنترل فشار خون برای سلامتی انسان مواردی راباید مورد توجه قراردهیم تا از پیامدهای این بیماری که شامل سکته قلبی و مغزی و سقت جنین ومرده زایی و ….. می گردد پیشگیری نماییم.
ایشان تصریح کرد : در علم تغذیه شاخهای بنام ذائقه سازی وجود دارد که که سعی دارد ذائقه را تبدیل به رفتار صحیح نماید به طور مثال اگر فرد از کودکی ذائقه شور خوری دارد باید این عادت غلط را به رفتار تبدیل نماییم . تا مصرف بی رویه نمک را در غذاهایش کنترل نماید.
ایشان افزود :مصرف میوه جات و سبزیجات تازه و پروتینها و کلسیم و حبوبات و گوشت ها یعنی مصرف غذاهای سالم مانع بوجود آمدن فشار خون میگردد و استفاده از غذاهای فست فودی و تند و شور و پر چرب یکی از عوامل عمده بوجود آمدن فشار خون میباشدو استفاده از میوه جات و سبزیجات به علت داشتن آنتی اکسیدانها,سموم بدن را دفع نموده و سبب سلامتی و نشاط و شادابی برای جسم و روح انسان می گردند همانطور که نقش جارو در پاکیزگی یک فضای کثیف و آلوده موثر می باشد.
وی خاطر نشان کرد :در اثر جدی نگرفتن کنترل فشار خون سکته در دوران نوجوانی و جوانی عارض خواهد شد و این برای جامعه و فرد خطر ناک تر از سکته در دوران پیری است .چرا که فرد با سکته علیل خواهد شد و کسی فرد علیل را نمی پزیردو نگهداری از آنان بسیار سخت و پر مشقت می باشد
.
استاد حوزه سید محمد باقر حسینی گفت : بایدبرای مظلومیت حضرت زهرا(س)فریاد زد.
دشمنان به ما اشکال وارد می نمایند که چرا اینقدر روی قضیه شهادت فاطمه زهرا(س)مانور می دهید؟چرا این قضیه تلخ را بزرگ می کنید؟ چرا باعث شکاف بین مسلمین می شوید؟در پاسخ به آنها سوره نساء آیه148 را شاهد میگیریم که :«خداوند دوست ندارد بدی یگدیگر را با صدای بلند بگویید.»چرا که خداوند ستار العیوب هست و از آنجاییکه هیچ کس بی عیب و نقص نیست بیان عیوب یکدیگر در جامعه یک پارچگی و تعاون را از بین می برد
وی افزود :ولی در ادامه این آیه می خوانیم ؟« مگر اینکه به او ظلم شده باشد »آری ظلمی که به خانم فاطمه زهرا(س) شده است , فقط در حد ظلم به یک نفر نیست , فقط در حد ریختن آبروی یک نفر نبوده است,خیر ظلم در حق او ظلم در حق کل بشریت بوده است در اینجا باید مظلومیت خانم را فریاد بزنیم و حق از دست رفته او را به ایشان برگردانیم ؟حقی که اگر به یغما نمیرفت ,حق ولایت نیز غصب نمشد ,حقی که اگر به یغما نمیرفت حادثه کربلا اتفاق نمی افتادو……آری بزرگترین ظلم در حق حضزت زهرا(س) اتفاق افتاده ,آری باید در غم از دست دادن بانو و حقوقی که بعد از آن پایمال شده است فریاد بزنیم .
آقای موسوی روشن مفسر سیاسی گفت: آیات 101الی 110 سوره آل عمران در رابطه با موضوع کافر شدن صحبت می نماید، در حالیکه قرآن و پیامبر، یعنی قانون و قانون گذار در میان مردم هست پس چطور دچار کفر می شوند؟ ایشان به مسئله بد اخلاقی اجتماعی اشاره نموده و آن را خلاف قانون و امنیت روانی و اجتماعی معرفی می نماید. بد اخلاقی اجتماعی و بی انصافی از مصادیق ظلم هستند ,ظلم آنست که فرد را ذره ای بیش از آنچه که هست معرفی نماییم.
ایشان افزود: در صحنه انتخابات شورای نگهبان فقط تا نمره 10را به کاندیداتوری ها اعطا میکند. ونمره از 10تا 20را این مردمند که تعیین می نمایند. با توجه به مسئله گفته شده ما در صحنه انتخابات شاهد حضور بازی گران و بازیگردانان و بازیگران اصلی و ضد اصلی و بازیگران آشکار و پنهان هستیم.و از وظایف اصلی ما اینست که در انتخاب اصلح تمام اعضا و عنا صر این صحنه را بشناسیم تا بتوانیم بهترین و کارامد ترین و متعهد ترین آنها را انتخاب نماییم.
ایشان خاطر نشان کرد: از زمانیکه بحث انتخابات در کشور مان مطرح شده است دشمن تمام هم و غم خود را بر سر انتخابات آزاد گذاشته است تا به ما القاء نمایند که تمام این صحنه ها تقلبی است و رییس جمهور از قبل انتخاب شده می باشد . به خاطر همین مسئله مقام معظم رهبری بیان کردند که من فقط یک رأی دارم و رأی من هم مشخص نیست؟ تا در جامعه القاء نشود که رای مقام معظم رهبری به فلان بوده است ؟
موسوی روشن خاطر نشان کرد :مقام معظم رهبری در تمام بیانات خود از حضور گسترده و مشارکت بالا صحبت می کنند نه از حضور حداکثر ی ,چرا که ر در کشور های دیگراگر مردم در پای صندوق های رای حاضر نشوند ,آنها ادعا می کنند که مابه شهروندانمان حقی و امتیازی داده ایم وآنها نخواستند از این امتیاز خود استفاده نمایند اما در ایران اگر تعداد آراء مردم کم باشد دشمنان اینگونه ادعا می نمایند که فلان در صد از مردم ایران مخالف نظام هستند.
ایشان تصریح کرد :نگاه رهبری به انتخابات حماسی است، اگر مردم مشکلات اقتصادی را بزرگ ببینند در اتخابات حماسه ایجاد نمی کنند ؟ا گر مردم نجات خود را در تسلیم شدن در مذاکره با امریکا ببینند در انتخابات حماسه ایجاد نمی کنند؟ باید فضای جامعه را رو به جلو ارتقاءدهیم واین هدف محقق نمی شود مگر با برانگیختن عواطف دینی و اجتماعی وملی . چرا که انتخابات مظهر اقتدارو آبروی نظام ومظهر اراده ملی و نماد مردم سالاری اسلامی است . کشور کشور بزرگی است. ملت ,ملت با عظمتی است رییس جمهور آینده باید نقاط مثبت رییس جمهور قبلی را کسب نموده تقاط منفی رییس جمهور قبلی را رد نماید.
با این که پزشکان معالج به حاج آقا روحانی دستور استراحت مطلق داده بودند
ولیکن حاج آقا می فرمود :من برای مردم هستم و مردم نیز با من کار دارند . به
هر حال در اثر فعالیتهای بی وقفه بیماری ایشان مجدداًعود می نمود که به اصرار
پزشکان در بیمارستان سینای تهران چند روزی تحت درمان قرارگرفتند: پس از
بازگشت مانند گذشته مشغول به کار شدند .گاهی شب ها به سر درد شدیدی مبتلا
می شدند که تا صبح خواب را از چشمانش می ربود اما در عین حال صبح جهت
رسیدگی به امور مردم به محل کار میرفتند . روزی همسرش عرض کرد چون شب ها
تا صبح نمی خوابید حداقل صبح ,کمی استراحت کنید و به مسئولین دفتر بگویید کارهای
شما را انجام بدهند .کمی سکوت کردند بعد گفتند : توی خانه چه کاری انجام دهم ؟گفت :
استراحت کنید ,ناراحت شدند وگفتند پس به من بگویید مرده متحرک باشم بدرد مردم نخورم
چه فایده ای دارم ؟ باید به مشکلات مردم رسیدگی کنم .
نوروز به نور فاطمیه زیباست روزی تمام سال ما با زهراست
با بردن نام فاطمه (س)فهمیدیم سالی که نکوست از بهارش پیداست
یکی از مسائلی که صلابت انسان را می شکند و او را در تصمیم گیری و اجرای رسالت الهی اش متزلزل می سازد
پذیرفتن امکاناتی تحت عنوان هدایا است!به قول معروف به طریقی انسان را آلوده و وابسته و متهم میکنند که دیگر راه
فرار و یا راه مقابله با کج اندیشان نباشد.
یکی از مسئولین سابق مخابرات استان مازندران نقل می کند:دستور داشتم یک دستگاه تلفن همراه را به صورت رایگان
تحویل آیت الله روحانی و برخی از مسئولان استان نمایم.
خدمت حاج آقا روحانی رسیدم و تلفن مربوطه را تقدیم شان کردم و عرض کردم هدیهای است از طرف ……خدمت
حضرت عالی . آقا فرمود :می خواهند یک همراه بدهند و مرا بخرند و دهان مرا ببندند؟!نمی خواهم ,نمی گیرم ,من باید
مشکلات مردم را مطرح کنم لذا حرف هایم را می زنم.
از کرامات آیت الله روحانی:زمانی که آیت الله روحانی تصمیم به احداث
حوزه علمیه الزهراء(س) بابل گرقتند فرد خیری اعلام آمادگی برای ساخت
و اتمام آن پروژه نمود,عملیات ساختمانی شروع شد,لکن قبل ازاتمام بنا,فرد
خیر دار فانی را وداع گفت و در نتیجه عملیات ساختمانی متوقف شد.
تا اینکه حاج آقا مسافرتی به مشهد مقدس داشتند وقتی وارد حرم مطهر امام هشتم
علی بن موسی الرضا شدند عرضه داشتند:این خانه (جامعه الزهراء) خانه مادر
توست ,خودت آگاهی که در کار آنجا مانده ام. عنایتی فرما تا کارش به اتمام برسد.
پس از زیارت و مراجعت ,چند روزی نگذشته بود که بانی خیر دیگری اعلان آمادگی کرد
و باقی مانده کار ساختمان آن حوزه را به پایان رسانید.
آری او عمری نوکری اهل بیت (ع) را نموده بود و به آن افتخار می کرد از فیض عنایات
آنان نیز به هنگام در خواستش برخوردار می گشت.
سال هفتادچهارکه مازندران توفیق و شرف میزبانی مقام معظم رهبری را پیدا نمود
صبح روزی که مقرر گردیدمقام عظمای ولایت به شهرستان بابل تشریف بیاورند
هوا بشدت بارانی بود.حاج آقا روحانی برای استقبال ازمقام معظم رهبری سوار
ماشین شدندتا به ساری بروند وقتی به میدان کشوری بابل رسیدند به راننده
دستور توقف دادندواز ماشین پیاده شدند در کنار میدان ایستادند و رو به قبله
دست به سوی آسمان بلند کردند و با چشمان اشک آلود چندکلمه دعا خواندند
و دست در جیب بردند و مقداری تربت امام حسین (ع) را به آسمان پاشیدند
و سوار ماشین شدندو حرکت به سوی ساری را ادامه دادند و پس از استقبال
در ساری,در معیت مقام معظم رهبری به سمت بابل حرکت کردند .در بابل باران
بند آمده بود و هوا نسبتاً آقتابی شد.
کمتر مازندرانی است که نام آیتالله کوهستانی برایش آشنا نباشد.این پیر عارف که محل اقامتش مجمع اهل
دل بود ,اهل معرفت با دیدارش راه سلوک می آموختند و از سفره تو حیدی اش به تغذیه روح می پرداختند.
«هرگاه روحانیون پیش آیت الله کوهستانی می رفتند,اورا در آغوش می کشیدندو آن حضرت نیز از ایشان
تفقد می نمودولی ایشان هرگاه آقای روحانی را به حضور می پذیرفتند پیشانی وی را می بوسیدند و می فرمودند:
تو آینده اسلام هستی و من به تو امیدوارم».
اسرار ازل را نه تو دانی و نه من وین حرف معما نه تو خوانی و نه من
در حدیث می خوانیم :کسانیکه با غیبت کردن آبروی یکدیگر را می ریزند,
گرچه نمازشان باطل نیست ,اما بی ارزش و غیر قابل قبول است . همچنین
در روایات آمده است: کسی که غیبت کند تا چهل روز نمازش پذیرفته نمی شود.
در قرآن کریم ,اقامه نماز همراه با خوش زبانی و گفتار نیکو آمده است:
«قولو ا للناس حسناً و اقیموا الصلاه»(بقره,83)
نه اینکه من بخواهم بگویم چادر ؛ نوع منحصر است ، نه؛ من می گویم چادر بهترین نوع حجاب است؛ یک نشانه ملی ماست؛ البته می توان محجبه بود و چادر هم نداشت ؛ منتها همین جا هم بایستی آن مرز را - که عدم تاثیر پذیری از غرب است - پیدا کرد.
فاطمه روحانی مدیریت مدرسه عامیه بیان داشت: رادیو انقلاب با اهداف بصیرت و آگاهی بخشی طلاب با وقایع و اتفاقات روز شمار 12 بهمن الی 22 بهمن در ساعات استراحت طلاب به همراه پخش نماهنگ و نواهنگ های مختص ایام الله برگزار گردید. وی گفت : سه تن از طلاب که از توانمندی ایراد و بیان اخبار برخوردار بودند با به سمع رساندن اخبار و اتفاقات آن زمان حال و هوای طلاب را به دوران 1357برده قلبها را به تپش درآورده
و محزون می نمودند و سر انجام با پخش امام آمد قلبها را مملو از شادی نمودند.گویی که در آن زمان بوده اند و از غمها و شادیهای آن دوران چشیده اند.
وی خاطر نشان کرد: هدف از برگزاری رادیو انقلاب به سمع رساندن اخبار و اتفاقات آن زمان, با توجه به شرایط خفقان وبحرانی آن و وحشیگری هایی که رژیم فاسد برای سرکوبی انقلاب اسلامی اعمال می نمود ,و در حالیکه هیچ امیدی به پیروزی نبود به خواست خداوند متعال و رهبری شایسته امام (ره) وحدت و همدلی مردم ,سرانجام حق بر باطل پیروز گردید. این برنامه ها روحیه طلاب را تقویت مینماید و خون غیرت نسبت به انقلاب اسلامی را در عروق آنان به جوش می آورد که همواره با باطل در ستیز باشند .
فاطمه روحانی مدیریت مدرسه علمیه الزهراء(س) بابل بیان داشت: به مناسبت ایام الله دهه فجر کاشت درخت انقلاب در باغچه مدرسه مقدسه علمیه الزهرا(س)توسط امام جمعه سه بابل و موسس مدرسه علمیه حجت السلام حاج حسن روحانی در معیت شهردار مهندس عسکری و معاونین ایشان برگزار گردید.
ایشان خاطر نشان کرد: درخت انقلاب نمادی از پیروزی و سر بلندی وسر سبزی همیشگی انقلاب اسلامی ایران می باشد.
تجدید میثاقی است هر روزه برای ما و طلاب مدرسه,با اهداف متعالی امام خمینی (ره) و شهدای انقلاب تا برای سر بلندی و جاودانگی این انقلاب بکوشیم و انشاءالله پرچم این انقلاب را بدست امام عصر (عج) بسپاریم.
شوق دیدار و ملاقات امام عصر(عج)را پیوسته در سر داشت
و آرزوی توفیق زیارتش را مینمود و به حال آنانی که به چنین
موقعیتی رسیدند غبطه می خورد و ناله سر می داد.
(وقتی از سفر حج تمتع برگشتند به دیدار شان رفتیم .
عرض کردیم از تازه های سفر چه سوغاتی دارید ؟
فرمود :بین صفا و مروه,آه آنجا …….و منقلب شد و ادامه ندادند).
شهید حمید رستمی:
خواهر مسلمان! حجاب شما موجب حفظ نگاه برادران خواهد شد..
برادر مسلمان! بی اعتنایی و حفظ نگاه شما موجب حجاب خواهران خواهد شد.
آقا قسم به جان شما خوب می شوم باور کنید آخرش به خدا خوب می شوم
حتی اگر گناه خلایق کشم به دوش با یک نگاه لطف شما خوب می شوم
این روزها ز دست دل خویش شاکیم قدری تحملم بنما خوب می شوم
من ننگ وعار حضرتتان تا به کی شوم کی از دعای اهل بکا خوب می شوم
با یک دعای مادردلسوز و مهربان ام الائمه جوان خوب می شوم
جمعی کبوتر حرم فاطمه شدند من هم شبیه آن شهدا خوب می شوم
من بدترین غلام حقیر ولایتم ای بهترین امام بیا خوب می شوم
با این همه بدی به ظهورشما قسم با یک نسیم کرب و بلا خوب می شوم
ذخیره ای بنه از رنگ و بوی فصل بهار که میرسند ز پی رهزنان بهمن و دی
دخلم به خرجم نمی خواند
ثوابهایی که در دخل دل میگذارم , حتی خرجی دکان وجودم را نمیدهد
خرج معصیت سنگین شده و طلبکار نفس مرا رها نمی کند
این کاسب کم مشتری برکت دخل می خواهد
عطایش کن.
چهارمین نشست هم اندیشی معاونین پژوهش استان مازندران با حضور معاون پژوهش منطقه 5 در مدرسه الزهرا(س) بابل برگزار گردید.
این نشست با تلاوت آیات روح بخش کلام الله مجید رسماً آغاز گردید. اولین برنامه ی این هم اندیشی، سخنرانی جناب آقای دکتر حلیمی، استاد محترم حوزه و دانشگاه، استاد ارزیاب و راهنمای تحقیقات پایانی و پایان نامه های طلاب مدارس علمیه بود که محورهای بحث ایشان، انتظارات اساتید راهنما از طلاب و معاونین پژوهش و همچنین چگونگی تعامل بیشتر اساتید تحقیقات پایانی با طلاب بوده است.
ایشان در ادامه به ضروری بودن هیأت علمی در حوزه ها و حضور شخصی با تجربه و موظف حداقل به صورت هفته ای یا ماهانه که پاسخگوی نیاز علمی طلاب باشد، بودند. ایشان کارگاه های آموزش مقاله نویسی، تحقیقات میدانی و …. را از ضروریات هر طلبه در راه تحقیق و پژوهش دانستند. توان مالی یک طلبه و نداشتن دغدغه خاطر به خاطر اینکه اثر او چاپ می شود و یا چه مواضعی پیش پای رسیدن به آمال او می باشد، از مهمترین مسائل و موانع پیش روی طلبه محقق شمردند.
در پایان این سخنرانی، معاونین محترم پژوهش سؤالات خود را در این زمینه برای کسب راهکارها و راهبردهایی جامع و مفید بیان کردند.
در ادامه معاونین محترمه در سالن دفاعیه مدرسه علمیه الزهرا(س)، با حضور معاونت پژوهش منطقه 5 ، نشستی 1 ساعتی ترتیب دادند و به بیان مشکلات و ارائه نظراتی پیرامون بهتر شدن کیفیت و کمیت پژوهش مدارس پرداختند، مصوباتی طی این نشست به تصویب رسید.
مومن شادی خود را با همه سهیم می شود, روز شادی مومن هر کس به او برسد قدری از شادی او را می گیرد!
دیگران شادی خود را در صندوقی پس انداز می کنند یا از دیگران پنهان می کنند مبادا کسی شادی آنها را بدزدد. گاهی هم شادی خود را با سر و صدا به همه اعلام می کنند تا دیگران به آنها غبطه بخورند و بگویند : ” خوش به حالش ” آنوقت آنها خوش به حالشان می شود!
اگر یک روز درآمد مومن بیش از خرجش باشد می گوید: ” آنچه اضافه بر نیاز به من داده می شود امانتی است که باید برگردم و صاحبش را پیدا کنم”
دیگران در آمد اضافه را پس انداز می کنند برای روز مبادا!
مومن روز مبادا ندارد!
مومنان دل می کنند پیش از آنکه بمیرند!
دیگران پس از مرگ هم دل نمی کنند!
سنت پیادهروی اربعین در زمان شیخ انصاری وجود داشته است/ احیاگر سنت پیادهروی بعد از شیخ انصاری که بود؟
در برخی از روایات تاریخی بیان شده است که زیارت کربلا با پای پیاده در زمان «شیخ انصاری»(متوفی سال 1281 قمری) رسم بوده است، اما در برههای از زمان به ورطه فراموشی سپرده میشود که در نهایت توسط «شیخ میرزا حسین نوری» دوباره احیا میشود.این عالم بزرگوار اولین بار در عید قربان به پیادهروی از نجف تا کربلا اقدام کرد که 3 روز در راه بود و حدود 30 نفر از دوستان و اطرافیانش وی را همراهی میکردند، نیز با وی بودند، «محدث نوری» از آن پس تصمیم گرفت، هر سال این کار را تکرار کند، ایشان آخرین بار در سال 1319 هجری با پای پیاده به زیارت حرم أباعبدالله حسین(ع) رفت.
ثواب پیادهرفتن به زیارت سیدالشهدا(ع) به روایت امام صادق(ع)
شاید این سؤال در ذهن متبادر شود که چرا زیارت امام حسین(ع) در روز اربعین حسینی تأکید و توصیه شده است، چرا باید این مراسم همراه با هیاهو و شور خاصی اجرا شود، در ادامه روایتی از امام صادق(ع) بیان میکنیم که به خوبی زوایای پنهان این موضوع را آشکار میسازد:
امام صادق(ع) درباره ثواب زیارت امام حسین(ع) با پای پیاده میفرماید: کسى که با پای پیاده به زیارت امام حسین(ع) برود، خداوند به هر قدمى که برمىدارد یک حسنه برایش نوشته و یک گناه از او محو مىفرماید و یک درجه مرتبه اش را بالا مىبرد، وقتى به زیارت رفت، حق تعالى دو فرشته را موکل او مىفرماید که آنچه خیر از دهان او خارج میشود را نوشته و آنچه شر و بد است را ننویسند و وقتى برگشت با او وداع کرده و به وى مىگویند: اى ولىّ خدا! گناهانت آمرزیده شد و تو از افراد حزب خدا و حزب رسول او و حزب اهلبیت رسولش هستی، به خدا قسم! هرگز تو آتش را به چشم نخواهی دید و آتش نیز هرگز تو را نخواهد دید و تو را طعمه خود نخواهد کرد. ( کامل الزیارات ص 134 )
رایی اهمیت پیادهروی روز اربعین از منظر بهجت العرفا
بهجت العرفا آیتالله محمدتقی بهجت فومنی درباره نقش پیادهروی روز اربعین میگوید: روایت دارد که امام زمان(عج) که ظهور فرمود، پنج ندا میکند به اهل عالم، اَلا یا اَهلَ العالَم اِنَّ جَدِی الحُسَین قَتَلُوهُ عَطشاناً، اَلا یا اَهلَ العالَم اِنَّ جَدِی الحُسَین سحقوه عدوانا،…
امام زمان خودش را به واسطه امام حسین(ع) به همه عالم معرفی میکنند … بنابراین در آن زمان باید همه مردم عالم، حسین(ع) را شناخته باشند… اما الان هنوز همه مردم عالم، حسین(ع) را نمیشناسند و این تقصیر ماست، چون ما برای سیدالشهدا(ع) طوری فریاد نزدیم که همه عالم صدای ما را بشنود، پیادهروی اربعین بهترین فرصت برای معرفی حسین(ع) به عالم است.
با اینکه زیارت سیدالشهدا(ع) در اکثر برهههای تاریخی به سختی انجام میشد و جان زائران در خطر بود، اما با این وجود عاشقانه خطرات را به جان میخریدند و به پابوسی امام حسین(ع) در روز اربعین نائل میشدند.
سنت پیادهروی اربعین در زمان شیخ انصاری وجود داشته است/ احیاگر سنت پیادهروی بعد از شیخ انصاری که بود؟
در برخی از روایات تاریخی بیان شده است که زیارت کربلا با پای پیاده در زمان «شیخ انصاری»(متوفی سال 1281 قمری) رسم بوده است، اما در برههای از زمان به ورطه فراموشی سپرده میشود که در نهایت توسط «شیخ میرزا حسین نوری» دوباره احیا میشود.این عالم بزرگوار اولین بار در عید قربان به پیادهروی از نجف تا کربلا اقدام کرد که 3 روز در راه بود و حدود 30 نفر از دوستان و اطرافیانش وی را همراهی میکردند، نیز با وی بودند، «محدث نوری» از آن پس تصمیم گرفت، هر سال این کار را تکرار کند، ایشان آخرین بار در سال 1319 هجری با پای پیاده به زیارت حرم أباعبدالله حسین(ع) رفت.
ثواب پیادهرفتن به زیارت سیدالشهدا(ع) به روایت امام صادق(ع)
شاید این سؤال در ذهن متبادر شود که چرا زیارت امام حسین(ع) در روز اربعین حسینی تأکید و توصیه شده است، چرا باید این مراسم همراه با هیاهو و شور خاصی اجرا شود، در ادامه روایتی از امام صادق(ع) بیان میکنیم که به خوبی زوایای پنهان این موضوع را آشکار میسازد:
امام صادق(ع) درباره ثواب زیارت امام حسین(ع) با پای پیاده میفرماید: کسى که با پای پیاده به زیارت امام حسین(ع) برود، خداوند به هر قدمى که برمىدارد یک حسنه برایش نوشته و یک گناه از او محو مىفرماید و یک درجه مرتبه اش را بالا مىبرد، وقتى به زیارت رفت، حق تعالى دو فرشته را موکل او مىفرماید که آنچه خیر از دهان او خارج میشود را نوشته و آنچه شر و بد است را ننویسند و وقتى برگشت با او وداع کرده و به وى مىگویند: اى ولىّ خدا! گناهانت آمرزیده شد و تو از افراد حزب خدا و حزب رسول او و حزب اهلبیت رسولش هستی، به خدا قسم! هرگز تو آتش را به چشم نخواهی دید و آتش نیز هرگز تو را نخواهد دید و تو را طعمه خود نخواهد کرد. ( کامل الزیارات ص 134 )
رایی اهمیت پیادهروی روز اربعین از منظر بهجت العرفا
بهجت العرفا آیتالله محمدتقی بهجت فومنی درباره نقش پیادهروی روز اربعین میگوید: روایت دارد که امام زمان(عج) که ظهور فرمود، پنج ندا میکند به اهل عالم، اَلا یا اَهلَ العالَم اِنَّ جَدِی الحُسَین قَتَلُوهُ عَطشاناً، اَلا یا اَهلَ العالَم اِنَّ جَدِی الحُسَین سحقوه عدوانا،…
امام زمان خودش را به واسطه امام حسین(ع) به همه عالم معرفی میکنند … بنابراین در آن زمان باید همه مردم عالم، حسین(ع) را شناخته باشند… اما الان هنوز همه مردم عالم، حسین(ع) را نمیشناسند و این تقصیر ماست، چون ما برای سیدالشهدا(ع) طوری فریاد نزدیم که همه عالم صدای ما را بشنود، پیادهروی اربعین بهترین فرصت برای معرفی حسین(ع) به عالم است.
با اینکه زیارت سیدالشهدا(ع) در اکثر برهههای تاریخی به سختی انجام میشد و جان زائران در خطر بود، اما با این وجود عاشقانه خطرات را به جان میخریدند و به پابوسی امام حسین(ع) در روز اربعین نائل میشدند.
امام صادق(ع): در زمان غیبت امام مهدی بسیار این دعا را بخوان:
اللهم عَرِّفنی نَفسَک فَإنَّک اِن لم تُعَرِّفنی نفسک لم اَعرِف رسولک.
اللهم عرفنی رسولک فانک ان لم تعرفنی رسولک لم اعرف حجتک.
اللهم عرفنی حجتک فانک ان لم تعرفنی حجتک ضَلَلتُ عن دینی. الغیبة
نعمانی.باب10.فصل3.ح6.ص170.
فاطمه روحانی مدیریت مدرسه علمیه گفت: هدف از برگزاری این نشست و هم اندیشی بررسی انگیزه دانشجویانی بود که به حوزه آمدند. آیا دانشگاه آنان را اغنا نکرد؟ انتظارات آنان از حوزه در مسائل اخلاقی و تربیتی ودینی چیست؟ اینکه طلاب در حال تحصیل به اهمیت مسئله تحصیل در حوزه پی ببرند و اینکه بتوانیم با بررسی این مسائل طلاب موفق و دلسوز از نظر پژوهشی و تبلیغی به جامعه اعزام نماییم.
رضایی طلبه لیسانس زبان انگلیسی گفت: من احساس می کردم چند شخصیت دارم یک شخصیتم مرا به فراگیری زبان انگلیسی ترغیب می کرد و یک شخصیتم مرا به سمت فراگیری علوم دینی و رشد و کمال در امور مذهبی. محیط حوزه را بسیار زیبا می بینم حتی آن حالت کلاسیکش که کفشها را در آورده وارد محیط مقدس آموزشی می شویم. می خواهم حرفهای دین را به زبان انگلیسی برگردانم و به گوش مردم جهان برسانم که زنان مسلمان آنطور که آنان فکر می کنند و به غلط تعریف شده که در خانه ها محبوسند بقعه می پوشند کتک می خورند نیست، بلکه در عرصه های علمی و دینی بسیار فرهیخته اند.
پرویز طلبه لیسانس زیست شناسی گفت: هرگاه آیه(ما انسان را در رنج آفریدیم)می خواندم برایم تعریف شده نبود که چرا خداوند می خواهد انسان دائما در رنج زندگی نماید به اینجا آمدم تا پاسخ سوالم را دریابم و با مطالعه در زندگی شیرین علمای عظام فهمیدم که اینگونه زندگی زیبای معنوی ارزش دائما در رنج بودن را دارد انسان هرچه به علوم غیر الهی مجهز باشد ولی در کنارش پرهیزگار نباشد و آن را با آمیزه های الهی نیامیزد سخنش مانند سر خوردن قطره ای بر روی سنگ خار است و تاثیر گذار نخواهد بود همانطور که آب در سنگ تاثیر نخواهد کرد از طلاب انتظار می رود که خود را مجهز به سه علم روانشناسی کامپیوتر دین بنمایند تا بتوانند از علم روز باخبر گردند و با افراد و شخصیت های متفاوت ارتباط برقرار کنند و پیام زیبای دین را به آنان برسانند.
جعفرزاده طلبه فوق لیسانس حقوق گفت:به حوزه آمدنم کار دل بود در حوزه یک پالایشگاهی وجود دارد که در دانشگاه وجود ندارد برای کاربردی کردن اخلاقیات در خود و دیگران به حوزه آمدم دانشگاه و حوزه دو خط موازی هستند که در امتداد هم حرکت می کنند و هیچگاه همدیگر را قطع نمی کنند بلکه مکمل یکدیگرند.
میرزا آقائیان طلبه لیسانس علوم تربیتی گفت:از اینکه خانم ها را در جلسلت و مهمانی ها می دیدم که به غیبت و سخنان لغو می پرداختند رنج می بردم می خواستم دین را در متن زندگی آنها قرار دهم و آن را از حاشیه خارج نمایم لذا به حوزه آمده تا کار تبلیغی خود را از محیط خانواده ام شروع نمایم.
حاجی پور طلبه مهندس اوروتز-پروتز گفت: در رشته تحصیلی ام می خواندم که اساتید رشته اوروتز و پرتز می گفتند اگر نماز به تندی خوانده شود حرکات تند و سریعش برای مفاصل بسیار مخرب است. آنها نیز سخنان ائمه را تاکید می کردند که نماز را با طمانینه بخوانید مانند کلاغی نباشید که به زمین نوک می زند لذا پایان نامه ام را بر اساس این موضوع انتخاب نمایم حرف رشته تحصیلی ام را با حرف دینم منطبق کرد این مساله را از نظر علمی تایید نمایم.
امام جمعه بابلکنار حجت الاسلام بابائیان طی بیاناتی گفت :درسهای قرآن قصه نیست، قرآن نسخه حیات بخش بشریت است نسخه هدایت و سعادت بخش بشریت است. قرآن نسخه ای است که درسهای زندگی را به بهترین شکل بیان می کند، قرآن در آیات مختلف تاکید می کند که ای انسان ها در جرگه صالحان باشید یعنی مانند زنبور عسل باشید نه مثل مورچگان چرا که زنبور روی گلهای زیبا می نشیند و از شهد گوارا می نوشد اما مورچه از مزبله می خورد و هم در جاهای خوب می رود و هم در جاهای بد ، اشاره به این مطلب است که انسان باید دوستان صالح انتخاب نماید و از دوستان ناصالح بپرهیزد.
و همچنین خداوند در سوره آل عمران می فرماید: در جرگه ابرار باشید. چقدر زیبنده است برای انسان که در جرکه ابرار باشد .ابرار همان ائمه اطهار می باشند آنان فرشتگان در قالب انسان هستند تا مورد آزمایش قرار گیرند و چه بسیار زیبا از آزمایشات و ابتلائات سربرآوردند.
و همچنین در سوره فرقان می فرماید :از شاکرین باشید وقتی نعمات الهی را می بینید شکر بجا آورید آنچنان که رسول خدا به علت نزول آیات 193 و 194 آل عمران تا صبح در سجده بودند و گریستند وقتی بلال از ایشان پرسیدند که چرا امشب اینقدر اشک می ریزید ایشان فرمودند: آیا شایسته نیست شکر نعمت نازل شده را بجای آورم این مطلب بیانگر یکی از شگفتیهای شخصیتی رسول خداست.
در کتاب ذکر به ما توصیه می شود که جزء صابران باشید و در پیچ و خم های زندگی صبر و تحمل داشته باشید چرا که بسیاری از مشکلات انسان بعلت بی صبری است با کوچکترین برخورد از کوره در می روند و غضبناک می شوند.
و می فرماید: «کونوا من الساجدین» جزء بندگان باشید جزء عبادت کنندگان باشید چرا که انسان اگر با عبادت خالصانه به سوی خدا برود به کنج عرش الهی خواهد رسید .رسول اکرم (ص)در اثر بندگی محض به مقام رسالت رسیدند و وحی الهی برایشان نازل می شد.
آقای رضوانی زاده پزشک متخصص بیماری های عفونی گفت: از بیماریهای شایع فصل زمستان بیماری آنفلوانزا می باشد که عامل آن ویروس آنفلوانزا می باشد این ویروس انواع متعددی دارد و معمولا از مدارس و امکان عمومی منتشر می شود. روشهای انتقال ویروس از طریق تنفس و دستان می باشد. بنابر این فاصله یک متری با بیمار و شستن دستها در صورت تماس با آنان و استفاده از دستمال توصیه اکید می شود .
ایشان افزود: افراد پر خطر مانند خانمهای باردار ، بچه های کمتر از 5 سال و بالغین بیشتر از 65 سال ، بیمارن تنفسی مانند آسم ، بیمارن قلبی و عروقی و قندی و بیمارن مبتلا به ایدز از افراد پر خطر محسوب می شوند که باید بیش از همه به نکات بهداشتی بپردازند و با تزریق واکسن آنفلوا نزا بتوانند از ابتلا به این بیماری جلو گیری نمائید.
امام جمعه جویبار حجت الاسلام قلی پور گفت : اکنون 1300 سال از واقعه عاشورا می گذرد اما هر روز دلدادگی و محبت ها به ابا عبدالله علیه السلام روزافزون می شود و نام امام حسین علیه السلام جهانی می شود. رمزش چیست ؟ رمز این مسئله در 2 نکته نهفته است که خداوند وعده داد “من اجر محسنین را ضایع نمی کنم“ و هر کسی در هر نقطه ای از عالم و در هر برهه ای از زمان برای خداوند کاری انجام دهد خداوند اجرش را به بهترین وجه به او بر می گرداند و نکته دوم اخلاص در عمل می باشد چرا که امام حسین (ع) در زمان حرکت بسم الله برای خدا گفت و زمان شهادتش نیز بسم الله و برای خدا گفت . خداوند به اعمال شما نگاه نمی کند بلکه به نیت شما می نگرد.
ایشان افزود : چه اتفاقی می افتد که دشمنان امام (ع) با ایشان و یارانش اینگونه برخورد می نمایند آنان در اثر غفلت، بی معرفتی و گمراهی و قساوت قلب و سوء استفاده از فرصتهای پیش رویشان اینگونه عمل وحشیانه ای نمودند. انسان باید خدا را همیشه ناظر و حاضر ببیند و از غفلت گریزان باشد، انسان باید از فرصت ها نهایت استفاده را نماید نه اینکه فرصت سوز باشد.
فاطمه روحانی راد مدیریت مدرسه علمیه الزهرا(س) بابل طی سخنانی ضمن معرفی مختصر چهره علمی و معنوی ایشان گفت: مدرسه علمیه الزهرا(س) به همت حجت الاسلام حاج شیخ هادی روحانی در سال 1373 تاسیس شد. آیت الله روحانی در طی ساخت این مکان متبرک به نام حضرت زهرا (س) ، به پابوس امام رضا (ع) رفتند و از ایشان استعانت خواستند تا با کمترین مشکل ساخت این بنا را به پایان برسانند که بعد از آن استعانت با سرازیر شدن کمک خیرین ساخت این مکان به پایان رسید. هم اکنون حدود 250 طلبه در این مکان مشغول به تحصیل در علوم دینی می باشند تا بتوانند بعد از اتمام دروسشان در حیطه های پژوهش دینی ، تبلیغ دین رسول خدا(ص) به دین اسلام خدمت رسانی نمایند.
ایشان قبل از اینکه به سمت نمایندگی ولایت فقیه نایل آیند انگیزه خدمت رسانی به مردم را به شدت در خود تقویت نموده بودند بطوری که در روستای محل تولدشان (کله بست) که واقع در شهر بابلسر بود، از آنجا که بر روی رودخانه ای که روستا را به شهر وصل می نماید پلی نبود که مردم از آن استفاده نمایند و به همین علت مردم بسیار دچار مشکل شده بودند( حتی گاهی اتفاق می افتاد خانم بارداری به علت دیر رسیدن جان خود را از دست می داد وکودکانی یتیم و بی مادر می شدند ) پس با نیت خیرخاواهانه ساخت پل را آغاز نمودند و ان را به پایان رساندند بطوریکه آن سال مرد سال خطه شمال نام گرفتند.
ایشان افزود: حاج شیخ هادی روحانی مشعل فروزان خطه شمال می باشند همواره خدمات ایشان همچون ساخت پل کله بست و تاسیس مدرسه الزهرا (س)بابل تاسیس کتابخانه بزرگ آیت الله روحانی و بازسازی مدرسه علوم دینی صدر، این شهر چون چراغی روشنگری می نماید.
به همت معاون فرهنگی مدرسه علمیه الزهرا(س) بابل، جلسه ی درس اخلاق با حضور مدیریت منطقه پنج حوزه های علمیه خواهران(حجت الاسلام غفاری) برگزار گردید.
حجت الاسلام غفاری در این نشست در مورد وظایف مبلغان در کسب علوم دینی و تبلیغ آن علوم نورانی میان جامعه و عمل فردی خود و جامعه سخن گفت.
ایشان افزود: زمانی که طلاب مدال مدال شاگردی حضرت زهرا(س) را بر دوش خود آویختند، مربی روح و جان جامعه با کمک زلال قرآن و علوم عترت خواهند بود. ایام ماه محرم و صفر انتظار جامعه از طلاب در امر تبلیغ بیشتر خواهد بود، لذا در این امر تلاش بیشتری داشته باشید.
برگزاری ویژه برنامه دهه محرم:
سخنران این مراسم: بصیرت در تقوی، نقش مهمی در انتخاب راه حق دارد
خانم غلامی طلبه پایه پنجم گفت: افراد خواص باید تقوی خود را محک بزنند و ببینند که از چه نوع تقوایی برخوردارند .آیا از درجه ضعیف آن برخوردارند یا در تقوی خود به بیراهه رفته اند و گمان می کنند متقی اند و عجب و تکبر و غرور آنان را به بیراهه نبرد ، باید در مطالعه تاریخ عاشورا ببینیم که حرّ فقط یکبار فرصت داشت از همه ی منیت ها بگذرد و سخن حق را انتخاب نماید ولی ما هر ساله این فرصت را داریم که خود را بشناسیم و منیت ها را کنار بزنیم و ارادتمان را به خاندان ائمه اطهار قوی وقوی تر نماییم مبادا بر اثر حب و بغضهایمان تقوای خود را زیر سوال ببریم و بیراهه برویم.
سرهنگ “موسوی روشن” مفسر سیاسی سپاه در این نشست گفتند: نظریه پردازانی از قبیل دکتر لیتل-کارتر-نتانیاهو و….. بیان میکنند که ما در عصری قرار گرفته ایم که آمریکا باید امپراطوری کل دنیا را به دست بگیرد و برنامه ریزی ها باید در این راستا طراحی شود. آنها امید داشتند از 20 سال گذشته جهان تا 100 سال به دست آمریکا اداره شود.
ایشان افزودند: جهت رسیدن به امپراطوری آمریکا در جهان استراتژی هایی را در کشوری مثل ایران طراحی کردند که فکر می کردند به نتیجه و موفقیت می رسند در حالیکه این استراتژیها یکی پس از دیگری با شکست روبرو می شود.
استراتژی هایی از قبیل جنگ نظامی علیه ایران-استراتژی مهارسازی و سپس استراتژی انحراف سازی را طراحی کردند اما با راه اندازی انحراف سیاسی یا فرهنگی یا مذهبی در بین سران کشور دیدند که خود آن انحراف رسوا می شود و نظام به قوت خود باقی می ماند.
پس از طرح فوق استراتژی انسداد را برنامه ریزی کردند یعنی طرحی که در آن بتوانیم حمایت های مردمی را از نظام از بین ببرند و ایران را در تحریم شدید قرار دهند تا مردم از نظر اقتصادی دچار مشکل شوند و دست از حمایت نظام بردارند در حالی که مقام معظم رهبری می فرمایند: این طرح آنان نیز خطا میباشد چرا که ایران تنها امروز در تحریم قرار نگرفته است بلکه از سال 57 تا کنون در تحریم است و ما تمام پیشرفت ملی خود را در تحریم بدست آورده ایم. پیشرفتهایی نظیر علم سلولهای بنیادی-علم هسته ای و تکنولوژیهای گوناگون. پس این تحریم ها را بزرگ جلوه ندهید زیرا نظام با این تحریم ها رشد کرده است.
حجت السلام محمودیان مدرس مدرسه علمیه الزهرا(س) بابل در این نشست بیان داشت : بنا به گفته مقام معظم رهبری امر به معروف و نهی از منکر از واجبات فراموش شده می باشد .لازم به ذکر است برخی از فتنه های اجتماعی و معاصی چنان فراگیر شده که حتی دامن خانواده های متعهد را نیز گرفته است بنابراین نیاز به اقدام قاطع احساس می شود. و خداوند نیز در قرآن می فرماید سکوت در برابر این معاصی عذاب شدیدی در بر خواهد داشت.
معاونت فرهنگی مدرسه، خانم زینب روحانی خاطر نشان کرد: معاونت فرهنگی برای ترویج و تعمیق امر به معروف و نهی از منکر جهت مقابله با بد حجابی و بی حجابی در سطح شهر آمادگی دارد از طریق آموزش فنون و راهکارهای این امر به طلاب و اعزام آنان به فضای جامعه زمینه رشد و تعالی جامعه را فراهم سازد.
طلبه خارجی نبیلا گفت : من یک مسلمان ساکن زیمباوه بودم به اصرار خانواده حجاب می کردم .حجاب را برای خانمها ظلم می دانستم و وقتی با حجاب در مجامع حاضر می شدم بسیار خجل بودم تا اینکه به اصرار پدر وارد دانشگاه علوم سیاسی شدم . وقتی دانشجویان مرا با حجاب در صحنه می دیدند می گفتند مگر عیبی در صورتت داری که حجاب می کنی .جوابی نداشتم چون فلسفه دین، حجاب ، روزه و نماز و…را نمی دانستم دستم خالی از شناخت عمیق از دین بود دچار شک و دودلی در پذیرش و ادامه مسلمانی ام بودم.
ایشان افزود: در محیط دانشگاه وقتی با دانشجویان مسیحی صحبت می کردم آنان به دینم شبهه وارد می کردند ولی باز هم جوابی برای دفاع از دینم نداشتم.ت صمیم گرفتم برای بصیرت و بینش عمیق نسبت به دینم و دفاع از دینم به قم بیایم.
ایشان خاطر نشان کرد :به قم آمدم و با بهره گیری از اساتید معظم توانستم دیدگاهم را تغییر دهم و قصد عزیمت به کشورم را دارم تا دیدگاه مردم کشورم را نیز درباره دینم تغییر دهم.
در این نشست سرکار خانم خیر خواهان کارشناس ارشد امور مشاوره گفت: مشاور در امر مشاوره باید به نکاتی توجه داشته باشد: مشاور نباید به مُراجع وابسته شود، مشاور بیشتر باید در امر مشاوره شنونده باشد نه متکلم . مشاور باید از جلسه مشاوره یک یادداشت و جمع بندی داشته باشد، اگر موضوع و مشکل پیچیده باشد باید جلسلات بیشتری را به آن اختصاص دهد و از او کسب اطلاعات نماید تا بتواند راهنمایی های لازم را انجام دهد.
ایشان افزود: بحث اعتماد به نفس از مهمترین مباحث روان شناسی می باشد. سوالاتی از قبیل آیا خود را موفق می دانید، آیا خود را ناموفق می دانید؟ آیا بعد از اینکه شکست خوردید به آن کار دوباره ادامه می دهید و … اینها سوالاتی هست که می توان از طریق آن میزان اعتماد به نفس یک مراجع را سنجید.
وی خاطر نشان نمود: اعتماد به نفس درست اینست فرد بداند که انسان ها با یکدیگر برابرند و در یک سطح هستند و هر کدام یکسری ویژگی و استعداد دارند که با دیگری فرق می کند و هرگز خود را با دیگران مقایسه نکنند و نگرش کلی به دیگران داشته باشند. نه جزئی.
ایشان تصریح کرد: تنها رمز موفقیت انسان اینست که دائم با خود رقابت کنند نه با دیگران.
حجت الاسلام رضایی امام جمعه هادی شهر گفت: یکی از موارد حبط عمل شرک به خدا می باشد. شرک به خدا دو نوع است شرک جلی که در این شرک اصلاً عمل در این مورد ، مورد قبول واقع نمی شود که تباه شود. در شرک خفی است که حبط عمل ایجاد می شود یعنی شرک در عمل یعنی در ظاهر انسان برای خدا کار می کند ولی در باطن برای غیر خدا عمل صالح را انجام می دهد.
ایشان افزود: یکی از مصادیق شرک خفی که سبب حبط عمل می شود ریا می باشد. ملّا صالح مازندرانی داماد علامه مجلسی نویسنده بحارالانوار او را در خواب دید. از ایشان پرسیدند که جایگاه شما چطور است گفت چند جلد کتاب بحارالانوار را که تدوین کردم و کتابخانه بزرگ امیرالمومنین را که در اصفهان تاسیس کردم همه ریا در آمد. گفت چرا؟ چون اول کتاب بحار آن را به شاه عباس تقدیم نمودم و این شرک محسوب می شد و تمام زحماتم ریا شده است و تباه شد. این نکته بسیار ظریفی است که خیلی باید در اخلاص عمل بکوشیم و کسی که در اعمال شریک برای خدا قائل شود به گمراهی می افتد که به آسانی به راه مستقیم بر نمی گردد. اخلاص در عمل مراقبت بسیار زیادی می خواهد.
ایشان تصریح کرد: ریا از مصادیق شرک خفی است که از خداوند استعانت می خواهیم که ما را از این گناه نجات دهد.
پیشگامی در مبارزات، از خصایص و ویژگی های شاخص “آیت الله روحانی” بود. حجت الاسلام “مهدی لایینی” امام جمعه ی نکاء می گوید: آیت الله سابقه ی طولانی ای در همراهی انقلاب و امام داشتند و جزء معدود افرادی بودند پرسابقه ترین تاریخ را در حمایت از انقلاب اسلامی و امام داشتند.
در همین راستا حجت الاسلام محمد رحیمیان می گوید: از خصائص بارز ظلم ستیزی ایشان آن چنان بود که حتی در مهر دفتر ایشان از سالها قبل انقلاب، این فرمان معروف حضرت علی (ع) نقش بسته بود:
*کونوا الظالم خصماً و لمظلوم عوناَ: خصم ظالم باش و یاور مظلوم*
حاج آقا روحانی از همان سال 1355 تحت تعقیب ساواک بود و مدتی برای گریز به “سوته” رفت و ممنوع المنبر بود. ساواک مشکلات زیادی برای ایشان به وجود آورد به طوری که از سوته به گنبد و گیلان رفتند.
در پی فعالیت های سیاسی و افشاگری های حاج آقا روحانی علیه رژیم پهلوی، شبی مأمورین به خانه حاج آقا هجوم آوردند و ایشان و خانواده شان را به شهربانی بردند، بعد از آن حاج آقا را به تهران منتقل کردند. وقتی مردم بابل، امیرکلا و بابلسر از زندانی شدن حاج آقا با خبر شدند، در مسجد کاظم بیک بابل تحصن کردند و با تهدیدات علماء و تعطیلی بازار و … حاج آقا را آزاد کردند.
خدمات ایشان به انقلاب اسلامی نه در محدوده ی زمانی خاص می گنجد و نه در محدوده مکانی خاص، هم قبل و هم بعد از انقلاب، هم در داخل و هم خارج استان فعالیت و خدمت رسانی می نمودند.
ایشان در روز 21 مهر 1378 هجری شمسی مصادف با سوم رجب، سالروز شهادت امام علی النقی الهادی (ع) به لقاء پروردگارش پیوست.
آری خانه گلشن از میلاد گلی است…
او در صبحدم یکی از روزهای شهریور 1302 در خانه ی با صفای آقای دوست محمد دوست محمد تبار و از دامن پرمهر مادری به نام شهربانو در روستای کله بست، از توابع بابلسر پا به عرصه ی زندگی نهاد.
پدرش معمم خوش نامی بود که به شغل وعظ و خطابه و کشاورزی اشتغال داشت.
ایشان به سن 5سالگی پدرشان را از دست می دهند و مادر کفالت ایشان را برعهده می گیرد.
او در نوشته ای می گوید: “مادرم با کارگری سر مزرعه ی دیگران و کوبیدن شالی با وسایل سنتی قدیم و دوزندگی لباس، و تلاش مداوم نانی به کف می آورد تا بنده و خواهرم را اداره کند.”
وی در سن 7سالگی به مکتب خانه رفت و بعد از آموزش قرآن و تعلیم فارسی و خط نزد “شیخ ابوالحسن نوری” رفت. در سال 1320 با علاقه خاص و شوق زیاد به فراگیری علوم اسلامی مشغول می شود و از محضر حجت الاسلام یعقوب ابوالحسنی و حجت الاسلام محقق بهشتی تلمذ کرد.
در سال 1323 جهت ادامه تحصیل راهی قم شد و توانست شاگرد مکتب اساتیدی چون امام موسی صدر، ادیب نیشابوری، حاج میرزا احمد مدرس، میرزا جواد آقا تهرانی، آیت الله مرعشی نجفی، آیت الله بروجری و حضرت امام خمینی (ره) باشد.
آری آلاله های روییده در بهشت شهیدان، پرورش یافته ی دست باغبان پیری هستند که در کشاکش مبارزات با دژخیمان پهلوی، آنی آرام نگرفت، توفنده و کوبنده، غریو فریادش ابهت پوشالی زمامداران مستبد آریا مهری را فروپاشید….
(بزرگداشت شخصیت علمی و معنوی آیت الله شیخ هادی روحانی)
با انگشتانه ای کوچک، در ساحل بیکران دریایی نشسته ایم تا اندکی از آب زلال آن برگیریم. با بال شکسته، عزم پرکشیدن به وسعت آسمان عاشقی داریم…
فصل سبز زندگی اش، چشمان اشک آلودمان را خیره می کند…
قلم در جاده ی وصفش می لنگد… پهن دشت سینه اش منزل اشراق انوار الهی و فضای درونی اش آکنده از عصر محبوب بود.
از کوچه پس کوچه های منیت می گذشت. بیان و بناتش هادی بود و قلب و نهانش روحانی…
آری او از مردان حق و از ابرار بود… او از قبیله ی عرفان، تقوا و مسافر شهر “شهود” بود…
دستان زحمتکشش سایه ای گسترده برای محرومان بود، پاهایش پیوسته در مسیر حق قدم می گرفت و قلبش لحظه به لحظه به یاد دوست می تپید…
بر آن شدیم مختصراً سیر زندگانی علمی و معنوی آیت الله شیخ هادی روحانی را در در چند پست آتی به قلم تحریر در آوریم….
ان شاء الله توفیق آن را داشته باشیم…
“مقام معظم رهبری": کار اردوهای هجرت یکی از برکاتش خدمت رسانی است که میلیون ها نفر از این خدمت شما به طور مستقیم بهره مند می شوند، شما اگر درس قرآن هم آنجا انجام ندهید، خود حضور یک جوان مؤمن و متدین و متشرع در یک مجموعه روستایی، در بین جوانان، در بین مردم، مظهر مجسم آیه ی قرآن است.
معاونت فرهنگی مدرسه علمیه الزهرا(س) موفق به برگزاری اردوی فرهنگی تبلیغی با اعزام تعدادی از طلاب به منطقه ییلاقی و محروم “شیخ موسی” گردید.
زمان اردو 11/5/91 الی 25/5/91 می باشد که در طی این دو هفته کلاس های قرآن در خانه با موضوعات روخوانی، روانخوانی، تجوید، حفظ جزء 30 ، تفسیر و نیز احکام، اخلاق، مهارت های زندگی، دین شناسی، یارانه، نقاشی، سرود، برگزار گردید.